In je kracht gaan staan


Onlangs had ik een gesprek met een lieve vriendin die herstellende was van een klaplong. Ze was zich heel bewust geworden van haar ademhaling en had geleerd dat het Ohm teken, en de mantra die daar bij hoorde, haar heel veel kracht gaf. Ze wilde eigenlijk heel graag dat symbool van Ohm op haar pols laten tatoeëren. Maar ze vertelde mij dat ze daarbij wilde wachten tot de oorlog in de Oekraïne voorbij was.

Ik vroeg haar waarom, en ze vertelde me dat het niet goed voelde om het nu al te doen.

Wat ze eigenlijk deed was haar kracht uit handen geven, haar leven afhankelijk maken van de omstandigheden waar ze zelf geen invloed op had. Wanneer we dat doen, spiritueel gezien, voeden we het duister, het negatieve. Hierdoor krijgt het steeds meer vat op ons en wordt het steeds krachtiger. Iets wat je eigenlijk niet wil toch?

Wanneer we in onze eigen kracht gaan staan, wil dat niet zeggen dat we oppermachtig worden, maar het betekent wel dat we de leiding over ons eigen leven nemen. Dat wij de keuzes maken en ons niet af laten leiden door wat een ander in die tussentijd doet. Er zijn nu eenmaal gebeurtenissen waar wij geen invloed op hebben en die ons soms ook niet direct beïnvloeden.

In je kracht gaan staan betekent dat je dat aanpakt waar je iets aan kunt doen en iets aan wilt doen. Dat je je eigen weg bewandelt en op je eigen kunnen vertrouwt. We worden in deze tijd best wel uitgedaagd, eerst met Covid en nu met de oorlog in de Oekraïne. Maar als je alles uitstelt tot iets voorbij is, dan kom je nooit verder, en dan geef je dus al jouw kracht en energie aan de negatieve factoren, aan de negatieve energieën, waardoor die alleen maar kunnen groeien. Je voedt het “duister”.

Toen ik dat aan mijn vriendin vertelde viel het kwartje, een week later stuurde ze me een foto dat het al gelukt was! Speciaal, want normaal zou je een paar weken moeten wachten voor je aan de beurt was, maar spirit hielp haar door een plekje vrij te regelen voor haar… Zo blij met haar beslissing!! Het licht, haar innerlijke kracht, alles werkt nu weer samen, waardoor ze sneller zal kunnen herstellen.

Stel dus niet uit wat je nu kunt doen, volg je ingevingen, vertrouw op jezelf, dat is in je eigen kracht gaan staan.

One Response so far.

  1. Patty Meijvogel says:

    Prachtig voorbeeld! ❤️