Home » Zelf doen » Spiritual Artjournaling

Spiritual Artjournaling is een creatieve manier om met thema’s aan de slag te gaan. Je werkt in een eigen Artjournal, een soort kunst boek, met mixed media papier, waarin we met allerlei materialen werken. De thema’s waar we mee gaan werken zullen bijvoorbeeld zijn: Chakra’s, Krachtdieren, Engelen, Goden en Godinnen, Elementen, Dryaden, Inca Mythologie, Symbolen, Vorige incarnaties, Voorouders, Innerlijke Kind enz. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld Mandala’s, getallen, emoties als dankbaarheid, loslaten, verbinding en liefde mogelijke thema’s. Kortom er is denk ik te veel om in 1 jaar te doen, dus dit zal een doorgaande maandelijkse avond worden.

Hier onder wat voorbeelden van mixed media werken in mijn eigen artjournal en chakra kaarten uit voorgaande cursussen:

Artjournaling is een hele vrije manier om je gevoelens, je gedachten en ook je innerlijke wijsheid naar boven te halen en te uiten op een andere manier dan via alleen maar woorden. Juist het creatieve deel helpt je om los te laten, om dieper te gaan, en om je creatieve innerlijk eens aan het werk te zetten. Het zijn gezellige avonden met zingeving. En natuurlijk kun je in de weken na de les nog doorgaan met het thema, zodat je bijvoorbeeld alle 7 chakra’s kunt doen, of meerdere familie lijnen kunt uitwerken dan die ene die we op de avond van de les doen. De thema’s bespreek ik vooraf met jullie, en je kunt ook altijd aanvragen wat het thema is van een avond voordat je komt. Zo kun je je voorbereiden met jouw eigen beeld materiaal of in jouw eigen gevoel gaan wat dit thema voor jou betekent.

Wat heb je nodig als je mee wil doen met deze maandelijkse avonden?

  • Artjournal (een mixed media schets boek, met minimaal 180 grams papier)
  • Schaar, potlood, pritt stift
  • Verf (basis kleuren zoals wit, zwart, citroen-geel, ultramarijn-blauw en magenta-rood daar kom je een heel eind mee, later kun je je palet nog uitbreiden met je eigen favoriete kleuren) het makkelijkste is acryl verf. Begin met kleine tubes als je nog niets hebt.
  • Een oud wit bord of palet, om je verf op te mengen
  • Een schort om je kleding te beschermen
  • Eventueel van te voren aangegeven materialen zoals foto’s uit je familie album of plaatjes die bij het thema passen

De avonden zullen eens per maand worden gegeven, wat jou de tijd geeft om thuis verder uit te werken wat je die avond bent gestart, om verder te gaan in het thema. We zullen redelijk vaak ook een korte meditatie doen om ons te verbinden met het thema, of we werken met bijvoorbeeld orakelkaarten om te bepalen wat jouw krachtdier of symbool voor die avond zal zijn.

Behalve het thema geef ik je ook veel technieken mee, die je thuis kunt uitproberen, het zal er iedere keer eentje zijn die weer nieuw is. Zo leer je ook op creatief gebied heel veel. Wees niet bang als je zelf vindt dat je niet kunt tekenen, dit is ook eigenlijk niet heel erg noodzakelijk. En bovendien, je werkt voor jezelf, niet voor een ander en niet om iets aan de muur te hangen! En door de technieken die ik gebruik, kun je meestal gewoon zelf heel ver komen in wat je wilt verbeelden.

Ik heb de prijs op dit moment gezet op €25,00 per avond, dit is inclusief alles, behalve wat er in je meeneem lijst staat. Mocht je overigens een soort verf of kleur niet hebben, dan kun je die ook gewoon tijdens de les van mij krijgen, dat zit er ook bij in begrepen. Daarom dat de prijs wat hoger is dan bijvoorbeeld de meditatie avonden. En natuurlijk is het ook inclusief de thee en wat lekkers tijdens de avond.

Data van de eerstvolgende Spiritual Artjournal avonden zijn:

  • Dinsdag 4 juli 20:00 – 22:00 uur (uitloop is mogelijk)
  • Dinsdag 8 augustus
  • Dinsdag 12 september
  • Dinsdag 10 oktober

Let op, deze data kunnen in overleg met de deelnemers nog veranderen, wel is de vaste avond dinsdag. Enneeehhh die eindtijd van 22:00 uur, ik denk dat we dat niet redden, dus houd er rekening mee dat het ook wat later kan worden!

Deze avonden worden bij mij in huis aan de grote knutsel-tafel gehouden, er zijn per avond maximaal 8 plaatsen beschikbaar. Zo heeft iedereen voldoende ruimte om te werken.

Adres: Ludolph Bohlenstraat 74, Voorhout.

Opgeven kun je doen door hier te klikken. Je komt dan op het inschrijf formulier uit waar je je gegevens in kunt vullen. Ik zal dan zo snel mogelijk reageren. Mocht het langer dan 2 dagen duren, stuur me dan svp een mail naar jorine@clairewisdom.nl