Al ruim 10 jaar Reiki Master…


Vandaag heb ik me bij de vereniging Reiki Cirkel aangemeld als aanbevolen opleider, er waren wat richtlijnen op gesteld waar ik me goed in kon vinden en dus vond ik het de moeite waard om mij daarvoor aan te melden bij de vereniging. En toen zag ik het ineens! Ik ben al meer dan 10 jaar Reiki Master… en dus ook al meer dan 10 jaar lid van de vereniging Reiki Cirkel.

Ja wel, ik moest mijn Reiki Master certificaat even afstoffen vooral ik het zag: Reiki master certificaat gehaald op 4 juni 2013. Bij Anja Elbers in Valkenburg Zuid-Holland. Wauw!! Wat is de tijd dan snel gegaan, en ik had geen idee dat ik al zo lang Reiki praktiseer en les geef in Reiki! Fantastisch toch?

Ik heb in die jaren heel wat mensen mogen begeleiden op hun pad naar Reiki beoefenaar. Heel veel mensen hebben Reiki 1 gedaan, ook een aantal Reiki 2 en wat minder mensen zijn tot en met Reiki 3 b gekomen, maar allemaal waren jullie zo mooi om mee te mogen werken! Wat heeft het mij blij gemaakt als ik iemand kon laten ervaren wat je met energie kunt doen, hoe het werkt, de verwondering bij de leerlingen. Een verwondering die ik zelf zo goed herkende!! Want ja natuurlijk, ook ik heb dat ooit voor het eerst gedaan en ik weet als geen ander hoe magisch het kan zijn om te ervaren dat je zelf ook met die krachten kunt verbinden en kunt delen met je medemens. Dat gevoel van liefde, dat door je heen stroomt…

Nog altijd gebruik ik Reiki, zij het nu in combinatie met het Inca Sjamanisme, maar die energie is dezelfde in mijn gevoel, ik roep die net zo goed op, het is gewoon een deel van mij geworden, en van mijn manier van werken. En ik geef zeker nog heel veel les. Het lijkt wel of het steeds drukker wordt, want zo veel mensen die er meer over willen weten en het willen leren. Op dat vlak is er in onze maatschappij wel het een en ander veranderd. Waar het vroeger nog een beetje apart of taboe was dat je dit deed, is het tegenwoordig veel meer geaccepteerd. Dat stemt mij enorm blij, want het mag ook gewoon naast het gewone materiële leven er zijn! Het is niet raar of vreemd, het is gewoon een deel van ons leven, een van de vele facetten van ons mens-zijn.

Ik kijk er naar uit om nog lang deze prachtige kennis door te mogen geven en ook om met de universele levensenergie te mogen werken om anderen te helpen op wat voor vlak dan ook.

Ben jij ook geïnteresseerd om Reiki te leren of wil je verder gaan na je Reiki 1 of Reiki 2 inwijdingen? Neem gerust even contact met me op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Reiki opleidingen