Home » Reiki » Reiki Cursus en Inwijdingen

Reiki, de kracht van energie voelen, ermee werken en de kennis ervan doorgeven, een prachtige manier om je energie in balans te brengen door eenvoudige handelingen die iedereen uit kan voeren en kan ontvangen.

Wat is Reiki?

Reiki is het via handopleggingen doorgeven van de energie die levenskracht geeft, heelt en pijn verzacht. Vanuit liefde en licht komt deze energie via het lichaam en de handen op de plaatsen waar deze nodig is. Reiki werkt altijd, in iedere situatie, is kosteloos en zonder bijwerkingen. Reiki geeft je rust en energie tegelijk.

In mijn praktijk kun je de drie Reiki cursussen volgen, in drie opeenvolgende gradaties, die je steeds verder inwijden in de kennis en kracht van Reiki.

Reiki I

Cursus van 8 uur, waarin je de basis van Reiki leert kennen. Je ontvangt de eerste 4 inwijdingen, informatie over wat Reiki is, je leert de kracht te voelen en te openen voor jezelf. Tijdens de cursus is er ruim de tijd om alle oefeningen te doen en krijg je inzicht in de verschillende posities om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven. Deze oefeningen nemen ongeveer de helft van de tijd in beslag. Daarnaast ontvang je de basistechnieken die je ondersteunen op jouw spirituele pad. De maximale groepsgrootte is 6 personen, je kunt ook individueel les krijgen. Deze cursus duurt twee middagen.

De groeps-prijs voor de Reiki I inwijding is € 185,=

Reiki II

Heb je voldoende geoefend met Reiki 1 en je dat eigen gemaakt? Dan kun je door naar Reiki 2. Tussen de eerste en tweede opleiding in Reiki moet minimaal 3 maanden zitten. Deze cursus neemt ook ongeveer 8 uur in beslag. Je leert de eerste 3 Reiki-symbolen voor bescherming, schoonmaken en overbrugging van tijd en afstand. We gaan hier ook flink mee oefenen en ik leg je uit wat je er mee kunt doen. De symbolen worden tijdens het inwijdingsritueel in je energieveld geplaatst en versterkt. Ook leer je tijdens deze cursus het geven van Reiki op afstand, het reinigen van ruimtes en het kijken en of werken in tijd en ruimte. Kortom de meer spirituele kant van Reiki!

Ook hier is de maximale groepsgrootte 6 personen, maar kun je ook individueel de inwijding en de les ontvangen.

De groep-prijs voor de Reiki II inwijding is € 200,=

Reiki III

Reiki III is bedoeld om zelf Reiki-master te worden, zodat ook jij de waardevolle kennis van Reiki door kunt gaan geven. Je leert hierbij de laatste Reiki symbolen en je leert zelf inwijdingen te doen. Een Reiki III inwijding kun je doen na minimaal 6 maanden na je Reiki 2 inwijding. Dit zodat je alle stof voldoende hebt geoefend en de Reiki stroom in jou krachtig is. Geef je zelf ook de tijd om na je Reiki 2 inwijding te wennen aan de nieuwe energie in jouw leven en lichaam.

Omdat het vrij veel is om in een keer te leren en in je energie te verankeren heb ik Reiki III  opgesplitst in twee delen; A en B.

Bij Reiki III A ontvang je de laatste twee krachtige symbolen en begint jouw pad met zelfmeesterschap en leer je wat daar bij hoort. Deze inwijding zorgt voor een nog krachtiger stroom in Reiki en het werken met de universele energie. Deze cursus geef ik alleen aan tweetallen of privé en duurt ongeveer 8 uur, vaak verdeeld over twee dagdelen zodat je tijd hebt om te oefenen en je vragen te formuleren voor de tweede sessie.

Bij Reiki III B leer je om zelf de inwijdingen te doen en je kennis door te geven aan anderen. Je gaat nu echt het pad van de leraar op en dat heeft veel impact in je leven. Daarom is het ook belangrijk dat je daar de juiste tools bij hebt. Er wordt daarom ook vooraf aan je gevraagd wat jouw intentie is op dit pad van de leraar/meester. Ook deze cursus en inwijding wordt alleen in tweetallen of privé gedaan. Ook hier geldt dat de inwijding en cursus opgedeeld is over twee dagdelen van ongeveer 4 uur.

  • Prijs Reiki IIIA: €250,=
  • Prijs Reiki IIIB: € 250,=

Voor alle Reiki cursussen geldt dat wanneer je behoefte hebt aan begeleiding of een terugkom moment, dat je van harte welkom bent. Wil je vooraf kennis maken dan is ook dat mogelijk.