Home » Reiki » Reiki Inwijdingen

Reiki, de kracht van energie voelen, ermee werken en de kennis ervan doorgeven, een prachtige manier om je energie in balans te brengen door eenvoudige handelingen die iedereen uit kan voeren en kan ontvangen.

Wat is Reiki?

Reiki is het via handopleggingen doorgeven van de energie die levenskracht geeft, heelt en pijn verzacht. Vanuit liefde en licht komt deze energie via het lichaam en de handen op de plaatsen waar deze nodig is. Reiki werkt altijd, in iedere situatie, is kosteloos en zonder bijwerkingen. Reiki geeft je rust en energie tegelijk.

DSC00262In mijn praktijk kun je de drie Reiki cursussen volgen, in drie opeenvolgende gradaties, die je steeds verder inwijden in de kennis en kracht van Reiki.

Reiki I

Cursus van 1 dag waarin je de basis beginselen van Reiki leert kennen. Je ontvangt de 4 inwijdingen, informatie over wat Reiki is, je leert de kracht te voelen en te openen voor jezelf. Daarnaast leer je ook de verschillende posities om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven. Daarnaast leer je ook een paar basistechnieken die je ondersteunen op het spirituele vlak naast Reiki. Deze cursus duurt twee middagen.

De prijs voor de Reiki I inwijding is € 160,=

Reiki II

Eveneens een eendaagse cursus, waarin je verder ingaat op de Reiki leer. Je leert de Reiki-symbolen voor bescherming, schoonmaken en overbrugging van tijd en afstand, en hoe je er mee kunt werken. De symbolen worden tijdens het inwijdingsritueel in je energieveld geplaatst of versterkt. Ook leer je tijdens deze cursus het geven van Reiki op afstand, het reinigen van ruimtes en het kijken en of werken in tijd en ruimte. Kortom de meer spirituele kant van Reiki!

De prijs voor de Reiki II inwijding is € 160,=

Reiki III

Reiki III is bedoeld om zelf Reiki-master te worden, zodat ook jij de waardevolle kennis van Reiki door kunt gaan geven. Je leert hierbij de laatste Reiki symbolen en je leert zelf inwijdingen te doen. Omdat het vrij veel is om in een keer te leren en in je energie te verankeren kun je Reiki III  eventueel opsplitsen in twee delen; A en B. Bij A ontvang je de laatste twee krachtige symbolen en bij B leer je om zelf de inwijdingen te doen en je kennis door te geven aan anderen. De volledige cursus is twee dagen, maar ook apart te volgen in twee losstaande dagen. Totaal € 320,= of per module (te beginnen met A) € 160,=

 • Kostprijs Reiki III compleet: € 320,=
 • Kostprijs Reiki IIIA: €160,=
 • Kostprijs Reiki IIIB: € 160,=

Comments & Responses

2 Responses so far.

 1. Jop says:

  Hoi Claire, Via mijn vriendin Anita ben ik op jouw website terecht gekomen. Ik ben opzoek naar een fijne plek om een Reiki cursus te volgen en zie op jouw website dat jij dit ook aanbiedt. Zijn er specifieke data waarop deze cursussen zijn? Ik denk aan een combi van Reiki I en Reiki II. Ik hoor het graag. Groetjes, Jop

  • Jorine says:

   Hoi Jos,

   Ik geef de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 altijd apart, omdat je daar zo’n drie maanden tussen moet hebben om alles te kunnen integreren in je energie. Ik ga eind september weer de cursus Reiki 1 geven en waarschijnlijk ergens in december of januari de cursus Reiki 2. Mocht je daar aan deel willen nemen, houd dan de agenda in de gaten, of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Deze laatste wordt enkele keren per jaar verzonden (dus je wordt niet gespamd).

Leave a Reply

Your email address will not be published.