Home » Inca Sjamanisme » Despacho

Een Despacho is een organisch offer aan de spirits en wordt voor veel doeleinden gebruikt door de Inca’s. Er zijn Despacho’s die we maken voor healing, voor het weghalen van eigen karma of familie karma, voor het helpen overgaan van de ziel na overlijden. Er zijn despacho’s om aan de spirits dingen te vragen of om de spirits te eren.  

Tijdens een despacho offer je allerlei natuurlijk materialen zoals bloemen, zaden, suiker, snoepjes, gekleurd papier, geld enz. Je blaast je wensen of dat wat je kwijt wilt in de Kintu’s die ook in het offer gaan. 

Wanneer de despacho klaar is, wordt deze meestal gezegend en wordt er kracht vanuit de despacho naar jou toe gehaald. Daarna kun je een zegening van de despacho ontvangen bij het vuur, voordat deze hier in gelegd wordt. Sommige despacho’s worden in de aarde gelegd, soms ook in het water.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een despacho te maken,

  • Vinden van een nieuwe baan
  • Healing
  • Het oplossen van oud karma of problemen in de familielijnen
  • Na overlijden van dierbare
  • Uiting van dankbaarheid

Tijdens de Despacho leid ik het ritueel en help ik je te omschrijven of te helen dat wat nodig is en waar je voor komt. Vooraf hebben we contact en bekijken we of een despacho de juiste werkwijze voor jou is. Zo kan ik ook de despacho geheel op jou en jouw wensen afstemmen.

Bij afscheid van een dierbare kunnen er uiteraard meerdere personen deelnemen. Deze despacho wordt meestal zo’n 8 weken na het overlijden gedaan. Het vormt een helend proces tijdens de rouwverwerking.

Een despacho ceremonie duurt ongeveer 2 uur. De offering aan het vuur neemt ook ongeveer een uur in beslag. Ik bied deze vorm van healing aan voor €75,00 per persoon (bij groep van 4 personen of meer €60,00 per persoon).