Home » Zelf doen » Workshop Huatana weven

Een Huatana (uitspraak is Watana) is een geweven bandje dat de Inca’s gebruiken om hun Mesa’s mee te binden. De bandjes worden ook gebruikt als beschermingskoord op je altaar, als hoedenkoord of als armband/ketting. Een sierraad dat de Inca’s zelf maken.

Het weven wordt alleen door de vrouwen gedaan. Wanneer zij weven gaan zij daarbij in gebed, zeker als het om mesa-doeken beschermingsmantels, poncho’s of om huatana’s gaat die voor de Mesa’s zijn bedoeld. Het zijn voor hen heilige artikelen die zij met eerbied maken. Ze vragen tijdens hun gebeden om bescherming, om een goede gezondheid, om verbondenheid en om al het goede om het leven IMG_3737mooi te maken.

Het weven van een huatana is niet moeilijk, maar nog maar weinig  mensen weten hoe te weven. Een bandje zoals een huatana weven is goed te doen, zonder al te veel dure materialen. Tijdens deze workshop leer je in 1 dag hoe je een weefwerkje kunt opzetten, hoe het weven zelf gaat, welke materialen je kunt gebruiken en hoe je kraaltjes mee weeft. Voor de snelle leerlingen leg ik ook uit hoe je patronen in je bandje kunt weven. Na deze workshop kun je dit allemaal zelf!! En kun je bovendien je weefwerkje overal mee naar toe nemen, zodat je altijd wel iets te doen hebt als je even genoeg hebt van alle technische vermaak in onze wereld.

Aan het einde van de dag krijg je uiteraard je weefwerkje mee naar huis, inclusief een minitasje met daarin nog een patronen boekje met een paar basis patronen.

De workshop is op dit moment nog niet gepland, neem contact met mij op als je interesse hebt.

De prijs is  € 75,00  inclusief alle materialen ( deze prijs geld bij minimaal 4 deelnemers). Dit bedrag is ook inclusief thee, versnaperingen en eenvoudige lunch.

Prive les is €175,00 inclusief alle materialen. Dit bedrag is ook inclusief thee, versnaperingen en eenvoudige lunch.