Home » Inca Sjamanisme » Hoeder van de Aarde opleiding

Opleiding tot (Nusta)Paqo Pampamesayok

Wil jij jezelf verdiepen op zowel spiritueel gebied als op aards energie gebied? Het kan samen op het Inca pad! De (nusta) paqo’s werken met beiden en hun methode is krachtig in al zijn eenvoud. Ik heb in de afgelopen jaren hun kennis ontvangen van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie. Deze mag ik nu door geven, en dat maakt mij ongelofelijk blij!

Het Inca pad leidt je op tot Pampa Mesayok, of ook wel Paqo of Nusta Paqo. Een echte healer, medicijnman/vrouw in de Inca traditie. Het basis inca pad stem ik af op jouw kennis en jouw voortgang.

Voordat je op dit pad begint leer je hoe je je eigen mesa samen kunt stellen tijdens de Mesa-training. Daarnaast is het heel belangrijk dat je ook leert om je eigen energie te reinigen. Dit kun je leren tijdens de Hucha Clearing workshop.

Ieder lesjaar bestaat uit 6 les-dagen van 8 uur. Wat je tijdens je lessen leert kun je thuis in de parktijk gelijk uitoefenen. De prijs voor deze lessen bedraagt €150,00 per dag.

In het eerst jaar leer je ondermeer de hucha cleaning, inca mesa healing, samin chawai blessing, kippu camayoq reiniging, samenwerking en verbinden met het water, de bergen, krachtdieren, winden en nusta’s en soul retrieval.

In het tweede jaar gaan de lessen verder en gaan we werken met de voorouders, met despacho healing, toepai en krijg je uitleg over cocaleaf reading en de pampa- en alto mesayok kennis.

In het derde jaar gaan de lessen over de volgende onderwerpen: werken met de nusta’s, pulsereading, turqi despacho, extraction van entiteiten, despacho carino. Uiteraard leer je ook over de Hatun Karpay, het geven van de drie grote inwijdingen van de Inka’s.

Bij ieder leerjaar hoort ook een inwijding uit de Hatun Karpay. De Hatun Karpay zijn vrij vertaald de Grote Inwijdingen. Het zijn er drie, de Munay Karpay, Yachai Karpay en de Yankai Karpay, de inwijdingen van de drie grote energie centra; hart, buik en hoofd. Deze inwijdingen duren ieder ongeveer 2,5 uur. Uitleg over de inwijdingen ontvang je tijdens de cursus.

Er is ook een mogelijkheid tot een inwijding op de authentieke despacho wijze. Deze duurt van 10:00 uur tot 15:00 uur.

De prijs voor een gewone inwijding is €160,00, de despacho inwijding is €200,00. De inwijdingen zijn echt een inherent onderdeel van het Incapad.

Na 3 jaar les en het ontvangen van alle drie de inwijdingen mag je jezelf Paqo of Nusta Paqo noemen. Je bent dan echt een Pampamesayok, hoeder van de aarde, in de lijn van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie.