Home » Reiki » Reiki behandelingen

Wat is Reiki?

Reiki is de naam van de levensenergie die overal om ons heen is en die zorgt dat alles leeft en groeit. Deze energie is niet zichtbaar en heeft een helende en herstellende kracht. Al het leven op onze planeet maakt gebruik van deze levensenergie die ook wel prana of kosmische energie wordt genoemd.

Mensen die ziek of vermoeid zijn hebben vaak een tekort aan deze energie. De Reiki energie werkt in op je hele lichaam, zowel mentaal als fysiek, en stimuleert het zelfherstellende vermogen ervan. De Reiki energie kan helpen om pijn te verlichten en om te ontspannen. Bij een Reiki behandeling krijg je deze energie doorgegeven via de behandelaar, die als een doorgeef kanaal fungeert tijdens de behandeling.

Een Reiki behandeling

Tijdens de Reiki behandelingen die ik geef, lig je op een behandeltafel en krijg je Reiki.  Je kunt tijdens behandeling gewoon je kleding aanhouden omdat het geen massage is maar een handoplegging. Via de handoplegging wordt de energie doorgegeven door mij als medium. Intuitief en geleid door de gidsen zal ik het hele lichaam Reiki geven met aandacht voor de plaatsen waar pijn of blokkades zijn. Op deze plaatsen zal de intensiteit van de Reiki wat groter zijn, en zal de oplegging wat langer duren. Indien de pijn zodanig is dat aanraking niet gewenst is, werk ik in de aura en geef op die wijze de energie door.Greeting Card Wallet

Omdat ieder mens anders is, zal de behandeling ook bij iedereen weer verschillend ervaren worden. Je kunt tintelingen voelen, warmte of juist koelte. Wat de Reiki doet bij je ligt dan ook aan jou en niet aan de Reiki behandelaar. Maar iedere Reiki behandeling heeft een positief effect op de behandelde persoon, die vaak zijn energie weer aangevuld voelt door de behandeling. Soms is er een emotionele blokkade die opgeheven wordt of de pijn vermindert en je voelt je weer stukken beter.

Wel kunnen er bij het opheffen van emotionele blokkades wat emotionele gevoelens vrijkomen. Het is echter wel heel belangrijk om zulke blokkades op te heffen, omdat ze anders fysieke klachten kunnen veroorzaken.

Het aantal behandeling dat nodig of gewenst is verschilt per persoon. Er is geen richtlijn voor omdat de meeste mensen dit puur op gevoel beslissen. Sommige mensen willen regelmatig een Reiki behandeling, anderen hebben aan een enkele behandeling genoeg om weer door te kunnen.

Een volledige Reiki behandeling van het gehele lichaam duurt ongeveer anderhalf uur en kost €75,00.

Let op:

Reiki is geen medische behandeling, maar werkt als aanvullend, naast de reguliere gezondheidsdienst, en kan helpen om herstelprocessen te versoepelen en om ondersteunend te werken bij de behandeling van chronische ziekten. Door de pijnverlichting die de Reiki energie bewerkstelligt kan de medicatie om pijn te onderdrukken mogelijk verlaagd worden. Dit altijd in overleg met de behandelende artsen.