Home » Jorine Taal

Mijn naam is Jorine Taal en ik heet u welkom op deze site van Claire Wisdom.

Al vanaf mijn jeugd was ik erg gevoelig en voelde veel dingen aan komen. Maar door nare ervaringen schoof ik het paranormale veelal van me af al had het altijd mijn interesse.

Na een aantal intense gebeurtenissen voelde ik in 2008 dat ik er nu iets mee moest gaan doen. Genoeg volwassen geworden en gerijpt door het leven, moeder van drie kinderen en bewust thuis voor hen, had ik de tijd om ook mijn aandacht aan het spirtuele te besteden en mijn weg hierin te vinden.

Ik werd door mijn gids geduwd richting Reiki en ben daar dan ook mee begonnen. Reiki 1 en 2 heb ik beide in 2009 gedaan, waarna er van alles in een sneltreinvaart volgde. Ik begon visioenen en beelden te ontvangen vanuit andere dimensies, waardoor ik meer begrip kreeg van de spirituele wereld, daarnaast werd mij getoond wie ik werkelijk ben en wie mijn gidsen zijn.

In 2011 ben ik een mediumtraining gaan volgen, om enig houvast te krijgen.

Na de training heb ik een tijd mijzelf geoefend in het readen via zielstekeningen. Ik deed dit eerst gratis, en voelde mij goed bij het vrijwillige karakter ervan. Echter de tekeningen werden uitgebreider, groeiden ook in inhoud en gingen steeds dieper in op de persoon. Dit nam op een gegeven moment zoveel tijd in beslag dat het kosteloze karakter ervan niet meer werkte.

Ik merkte dat mensen geholpen worden met de inzichten die ik via de gidsen en tekeningen door kan geven. Ik kwam er ook achter dat ik het geweldig leuk vind om workshops te geven en dus ontstond mijn eigen praktijk, Claire Wisdom.

Sinds het starten van mijn praktijk heb ik niet stilgezeten, je bent tenslotte nooit echt klaar met je persoonlijke ontwikkeling. En dus heb ik in 2012 de tarot geleerd en ben ik verder gegaan met Reiki III, en sinds 2013 mag ik mijzelf ook Reikimaster noemen. Dit geeft mij de mogelijkheid om iedereen die dat wil in te wijden in de kennis van Reiki en het begeleiden van nieuwe Reiki beoefenaars. Ik gaf van 2014 tot 2021 ook les in Reiki via de Volksuniversiteit in Lisse. Nu organiseer ik zelf zowel privé als groepslessen in Reiki 1, 2, 3A en 3B in Lovte.

In 2014 heb ik voor het eerst deelgenomen aan de teachings van Don Alejandro Apaza Machacca, die de originele Inca wijsheden doorgaf tijdens de Chaka workshop. Dit pad heeft een vervolg gekregen door deelname aan de Inca Medicijn School van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie. Deze opleiding duurde 3 jaar en ik leerde van hen in deze periode de oude healingen, reinigingen, inwijdingen en nog veel meer op het spirituele pad van de Paqo’s.  Over het algemeen brengen de traditionele Q”uero inwijdingen en rituelen ons weer dichter bij onze moeder, de Aarde, we wandelen onze weg naar huis en voelen onze verbinding met haar weer. Na de basis opleiding tot Paqo heb ik de 3e jarige Master Class van Don Alejandro gevolgd en mag ik ook de lessen uit de basis training en alle workshops doorgeven. Ook de 3 grote inwijdingen uit de Hatun Karpay mag ik je geven. Nog altijd volg ik de lessen van Don Alejandro (want er is een eindeloze stroom aan kennis in zijn familie).

Naast deze opleiding ben ik in 2022 ook gestart met een opleiding tot kruidenvrouw, om onze Nederlandse kruiden, bloemen, planten op een spirituele wijze in te kunnen zetten. Super leuk en een heel mooi puzzelstukje om mijn levens-puzzel mee aan te vullen.

Het leven is een geheel van geest, lichaam en ziel. Niet altijd denken wij aan onze diepste kern, onze ziel. Soms kom je er achter dat je eigenlijk best benieuwd bent naar dat stukje van jezelf, of heb je het idee dat je stukjes kwijt bent. Daar kan ik je bij helpen op meerdere manieren. Ook onze verbinding met Moeder Aarde zijn we de laatste tijd kwijtgeraakt, middels de rituelen van de Inca’s kan ik je daar bij helpen. Altijd geldt voor mij dat het jouw weg en jouw gevoel is waar we mee werken wanneer je voor een consult, inwijding, healing of workshop komt. Daarom werk ik ook graag op persoonlijke basis.

Kom tot jezelf en ondervind wie je werkelijk bent, het liefdevolle licht dat een ieder is.

Jorine Taal.