Nusta Paqo met Alto Mesayok energie


Afgelopen weekend heb ik mijn training tot Nusta Paqo afgerond bij Don Alejandro Apaza Machacca. Nu mag ik mij officieel Nusta Paqo noemen! Naast de inwijdingen bestond het pad van de Inca, de Camino Arco Iris (het regenboogpad) ook uit het tot je nemen van de enorme kennis van de Inca’s. Deze kennis gaat terug tot het begin van de Inca. Deze kennis omvat zowel de mythes en legendes van de Inca als de teachings op het gebied van healing, inwijdingen, reinigingen, voorouder werk, entiteiten verwijderen en soul retrievals.

Door Dona Maria ben ik in mei 2016 erkend als draagster van de Alto Mesayok energie, waar ik ook van nature mee werk. Op dit pad mag en kan ik nog veel leren, maar die basis is er ook. Vandaar dat ik mag noemen dat ik met de Alto Mesayok energie werk.

Don Alejandro Apaza Machacca heeft ons gevraagd om als groep te blijven samenwerken, om ons pad te blijven vervolgen en niet te “versnipperen” door ook andere trainingen te volgen. Hij heeft ons gezegd om nu als Paqo te gaan werken, onze kennis te delen, nu wij onze training volledig hebben afgerond! Wij zijn de dragers van zijn kennis in Nederland.

Het was een mooie afsluiting van een periode van leren en ervaren. Ik vond het een geweldige ervaring om mee te doen, om te groeien met zo’n mooie groep mensen. Het contact met Don Alejandro en zijn familie is ondanks de taal-barriere nooit moeilijk geweest, maar altijd open en vrij, opbouwend en liefdevol en ik ben hem dankbaar voor zijn wijze lessen. Natuurlijk ben ik ook dankbaar dat Linda Dane uit Rotterdam al die tijd ons en Don Alejandro heeft begeleid. Zonder haar zouden we nooit zo ver zijn gekomen!