Channeling met Hermes 2012-04-11


Laat los wat je heeft gebonden, opdat je de vrijheid van jouw leven ervaart.

Mensen zijn op veel manieren gebonden in hun doen en laten en zelfs in hun denken. Bepaalde patronen komen voort vanuit je verleden en zijn moeilijk los te laten. Maar als je kritisch durft te kijken naar je eigen denken, handelen, gewoontes en patronen, zul je ontdekken dat veel daarvan niet nuttig, wijs of zelfs wenselijk is. Vooral de woorden die mensen uiten in negatieve zin tegen zichzelf gekeerd, zijn destructief.

Leer om jezelf met het positieve van zelf liefde te zien en op die wijze ook te denken. Wanneer je jezelf volledig met liefde leert te accepteren, zul je meer en meer een gevoel van vrijheid vaan ervaren en kun je het los laten om je emoties, irritaties en opmerkingen van anderen persoonlijk aan te trekken.

Zo kun je de reacties van anderen op jouw zijn, zien als hun persoonlijke invulling van het leven. Een invulling die altijd anders zal zijn dan die van jou, omdat een ieder van jullie zijn eigen expressie van het leven is.

Laat los om je in het drama te begeven wanneer anderen je mentaal raken. Je kunt alleen werkelijk geraakt worden door je eigen onzekerheid, die voorkomt uit een gebrek aan zelf liefde.

Durf om tijd en ruimte voor je zelf te creëren. Laat ook los wat anderen daar van denken. Niet doet er toe, als jij beseft dat je jouw leven leidt zoals jij dat wenst.

Loslaten is ook belangrijk bij het verwerken van gebeurtenissen en trauma’s uit het verleden. Doe dit door jezelf en jouw verhaal op welke wijze dan ook te uiten. Dit kan in een verhaal, een lied, een tekening of een gedicht, of welke wijze dan ook die bij jou past.

In deze periode van gestage ontwaking van de mensen, waarbij iedereen meer vanuit zijn hart zal gaan leven, zal er ook veel bij jullie los gaan komen. Het zal niet langer binnen jullie blijven. Jullie zullen een vrijer gevoel gaan ervaren,, een liefdevol gevoel naar jullie zelf, de aarde, alles wat leeft. Jullie zullen in gaan zien dat de ware reden van jullie bestaan nu de liefde zal zijn.

Er zullen mensen zijn die het in de wetenschap zullen zoeken, of in het realistische. Er zullen mensen zijn die willen vasthouden aan hun ideaal of religie. Wat een ander ook kiezen zal, kies vooral je eigen waarheid! Jouw waarheid en jouw liefde zijn je kompas in dit leven. Laat al je boeien los en stuur voortaan op dit innerlijke kompas van vrede, liefde en wijsheid, jouw innerlijke waarheid.

Ik Ben Hermes.