Home » Zelf ervaren en doen » Workshop tekenen vanuit de ziel

Workshop om te leren tekenen vanuit de ziel.

We kennen allemaal wel die krabbels die we maken als we schijnbaar onbewust wat zitten te krabbelen als we aan de telefoon zitten of als we ons vervelen en een pen en papier in onze handen hebben. Deze tekeningen zeggen veel over wie jij bent, veel meer dan je zelf verwacht. Maar zo’n krabbel kun je ook anders maken, door gewoon een mooi vel papier te nemen en er onbewust en tegelijk bewust mee aan de slag te gaan.

De workshop beginnen we met een korteSAM_0768 kennismaking tijdens een kopje thee of koffie. Ik laat wat voorbeelden zien van zielentekeningen, waarna we gezamelijk aan de slag gaan.

We beginnen met een korte meditatie en daarna gaan we tekenen. Wie niet weet hoe te beginnen help ik een handje. Na ongeveer een kwartier bekijken we de eerste tekening. We bespreken die met zijn allen, kijken of we er een symboliek of patroon uit kunnen halen en daarna doen we het nog eens maar dan met een thema wat die dag naar voren zal komen. Dit kan een thema voor de hele groep zijn, maar ook een thema per persoon. Ook deze tekening wordt besproken.

Indien gewenst kunnen we aan het einde van de avond nog een tekening voor elkaar maken, waardoor we ook leren om af te stemmen op de ander. Dit is echter optioneel, en bespreken we op de avond zelf.

Je hoeft niet een echte tekenaar te zijn, want we gaan niet iets natekenen, we gaan echt vormen en figuren vanuit onszelf op het papier laten komen. Een gum wordt niet gebruikt. Het geheel laten gaan van je handen en kiezen voor eenvoudig zwart wit, of juist kleuren, kan heel verhelderend zijn, en je zult je tijdens deze workshop helemaal tot jezelf voelen komen. Omdat je jouw gevoel, jouw creatie op het papier creeert. Er zijn geen verplichte vormen of regels alleen maar vrijheid en dat maakt het juist zo leuk.

De essentie van deze workshop is in contact te komen met je ware zelf, je ziel, door je gewoon te laten gaan en te zien wat er van binnen uit op een klein stukje papier komt.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen zielentekening en met een fijn gevoel van verbinding met jezelf. En we maken er natuurlijk een gezellige ochtend of avond van.

Workshopdata zijn:

  • Dinsdag 3 december 20:00 uur

Prijs: € 15,00 inclusief materialen en koffie/thee

Comments & Responses

One Response so far.

  1. Merel says:

    Dag Jorine,
    Wanneer geef je weer een workshop tekenen vanuit de ziel. Ik zou heel graag meedoen.
    Ik hoor het graag ,
    Groetjes Merel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *