Home » Zelf ervaren en doen » Workshop tekenen vanuit de ziel

Workshop om te leren tekenen vanuit de ziel.

We kennen allemaal wel die krabbels die we maken als we schijnbaar onbewust wat zitten te krabbelen als we aan de telefoon zitten of als we ons vervelen en een pen en papier in onze handen hebben. Deze tekeningen zeggen veel over wie jij bent, veel meer dan je zelf verwacht. Maar zo’n krabbel kun je ook anders maken, door gewoon een mooi vel papier te nemen en er onbewust en tegelijk bewust mee aan de slag te gaan.

De workshop beginnen we met een korteSAM_0768 kennismaking tijdens een kopje thee of koffie. Ik laat wat voorbeelden zien van zielentekeningen, waarna we gezamelijk aan de slag gaan.

Daarna doen we een meditatie waarna we gaan tekenen.

Wanneer de eerste tekening af is gaan we bij elkaar kijken wat er getekend is, en bespreken we wat voor symbolen er zijn ontstaan en wat de mogelijke betekenissen ervan kunnen zijn. Als er tijd over is kunnen we nog een tweede tekening maken, dit gaat altijd in overleg.

Indien gewenst kunnen we aan het einde van de sessie nog een tekening voor elkaar maken, waardoor we ook leren om af te stemmen op de ander. Dit is echter optioneel, en bespreken we tijdens de workshop met elkaar.

Ervaring of technische kennis op het gebied van tekenen is niet nodig, we werken namelijk geheel vanuit intuïtie. Dit betekent dat je enkel kleuren en vormen maakt die in principe nergens op hoeven te lijken. We tekenen niets na, we gaan echt vormen en figuren vanuit onszelf op het papier laten komen. Een gum wordt niet gebruikt. Het geheel laten gaan van je handen en kiezen voor eenvoudig zwart wit, of juist kleuren, kan heel verhelderend zijn, en je zult je tijdens deze workshop helemaal tot jezelf voelen komen. Omdat je jouw gevoel, jouw creatie op het papier creeert. Er zijn geen verplichte vormen of regels alleen maar vrijheid en dat maakt het juist zo leuk.

De essentie van deze workshop is in contact te komen met je ware zelf, je ziel, door je gewoon te laten gaan en te zien wat er van binnen uit op een klein stukje papier komt.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen creaties en met een fijn gevoel van verbinding met jezelf. En we maken er natuurlijk een gezellige ochtend, middag of avond van.

Workshopdata in 2020 zijn:

  • donderdag ochtend 12 maart 10:00 uur
  • donderdag ochtend 9 april 10:00 uur
  • donderdag ochtend 14 mei 10:00 uur
  • donderdag ochtend 11 juni 10:00 uur

Deze ochtenden gaan door bij aanmelding van minimaal 2 personen.

De workshops duren anderhalf tot twee uur. Prijs: € 25,00 per workshop, inclusief materialen en koffie/thee

Prive workshop prijs: €50,00

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *