Home » Inca Medicina » Incapad, healingen en levensvisie

Incapad leergang 1e jaar

Wil jij jezelf verdiepen op zowel spiritueel gebied als op aards energie gebied? Het kan samen in het Inca pad! De (nusta) paqo’s werken met beiden namelijk en hun methode is krachtig in al zijn eenvoud. Ik heb in de afgelopen jaren hun kennis voor een deel door gekregen van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie. Deze mag ik nu door gaan geven, en dat maakt mij ongelofelijk blij!

Het Inca pad leidt je op tot Pampa Mesayok, of ook wel Paqo of Nusta Paqo. Een echte healer, medicijnman/vrouw in de Inca traditie. Het totale pad zal drie jaar duren voordat je jezelf echt Paqo kunt gaan noemen.

Wil je mee doen met dit pad? Dan ben je van harte welkom! Het enige wat je echt nodig hebt is jouw Mesa. Heb je nog geen Mesa, doe dan de Mesa training, zodat je daar alvast mee aan de slag kunt gaan.

Hieronder volgt een kort overzicht van de inhoud van het Inca pad zoals ik daar zelf vorm aan heb gegeven. De kennis is direct van Don Alejandro afkomstig, de volgorde is wellicht wat anders dan zijn lessen waren.

Dit eerste jaar bestaat uit 6 les-dagen van ongeveer 3 a 4 uur, waarin we ondermeer de inca healing leren, de samin chawai blessing, de kippu camayoq, samenwerking met de bergen, krachtdieren, winden en nusta’s, en waarin je je 1e inwijding, de Munay Karpay, ontvangt.

Als er behoefte aan is, kunnen de lessen nog aangevuld worden met oefen avonden en of extra workshop-lessen met aanvullende kennis en rituelen. Dit doen we in overleg met de groep, als daar behoefte aan is.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

avond 1: Kennismaking met de groep. Despacho ter opening van het 1e leerjaar, vragen om de goedkeuring van de spirits, en meditatie naar het waarom jij dit pad wil bewandelen en wat het je zal brengen. Je leert ook om een heilige ruimte te openen op deze avond.

avond 2: Leer nogmaals de diepere betekenis van je Mesa, maak kennis met je stenen, reinig ze, voed ze, bless ze en je leert de Inca Kalpa Meditatie. We kijken samen naar de inhoud van je mesa en gaan voelen waar de aanvulling of verandering nodig is.

avond 3: Samin Chai ; de blessing van de Inca’s, hoe haal je de energie op, welke energie is het en hoe breng je die naar de persoon tegenover je, of naar jezelf.

avond 4: Mesa healing: de basis healing die je doet met de stenen uit je mesa. Een zeer krachtige healing die je voor bijna alles kunt gebruiken.

avond 5: Soul retrieval met de kolibries en de gevleugelde slang. Zeer mooi ritueel dat eventueel tijdens een Mesa healing gedaan kan worden, of los van de Mesa Healing. Uitleg van de theorie en de uitvoering.

avond 6: Leer de Kippu Camayoq, de reiniging met draad en het energie brengen met draad. Een hele krachtige reiniging en energie brenger.

Bij het eerste leerjaar hoort ook de eerste inwijding; de Munay Karpay, de opening van het hart, het aanbrengen van een zaadje van licht in je hart. Deze inwijding duurt ongeveer 2,5 uur. Uitleg over de inwijding ontvang je tijdens de cursus. De inwijding gaat privé op afspraak. Zonder deze inwijding is je leerjaar niet compleet.

Het leerjaar gaat van start op dinsdag avond 4 september wanneer er minimaal 3 deelnemers zijn.

Bijdrage: € 450,00 totaal, incl. 1e inwijding in de Hatun Karpay: Munay Karpay. De lessen kunnen a €50,00 per les betaald worden, de Munay Karpay is €120,00 in combinatie met de lessen (normaal €150,00).

Vanwege de hoge korting op de inwijding, geldt de spaarkaart niet voor deze lessen.