Home » Inca Medicina » Incapad, healingen en levensvisie

Opleiding tot (Nusta)Paqo Pampamesayok

Wil jij jezelf verdiepen op zowel spiritueel gebied als op aards energie gebied? Het kan samen in het Inca pad! De (nusta) paqo’s werken met beiden namelijk en hun methode is krachtig in al zijn eenvoud. Ik heb in de afgelopen jaren hun kennis voor een deel door gekregen van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie. Deze mag ik nu door gaan geven, en dat maakt mij ongelofelijk blij!

Het Inca pad leidt je op tot Pampa Mesayok, of ook wel Paqo of Nusta Paqo. Een echte healer, medicijnman/vrouw in de Inca traditie. Het totale pad zal drie jaar duren voordat je jezelf echt Paqo kunt gaan noemen.

Wil je mee doen met dit pad? Dan ben je van harte welkom! Het enige wat je echt nodig hebt is jouw Mesa. Heb je nog geen Mesa, doe dan de Mesa training, zodat je daar alvast mee aan de slag kunt gaan.

Hieronder volgt een kort overzicht van de inhoud van het Inca pad zoals ik daar zelf vorm aan heb gegeven. De kennis is direct van Don Alejandro afkomstig, de volgorde is wellicht wat anders dan zijn lessen waren.

Ieder lesjaar bestaat uit 6 les-dagen van ongeveer 3 a 4 uur verspreid over het jaar. Het is de bedoeling dat je thuis oefent wat je leert tijdens de lessen.

In het eerst jaar leer je ondermeer de hucha cleaning, inca mesa healing, samin chawai blessing, kippu camayoq reiniging, samenwerking met de bergen, krachtdieren, winden en nusta’s.

In het tweede jaar gaan de lessen verder en gaan we werken met de voorouders, met despacho healing, toepai en krijg je uitleg over cocaleaf reading en de alto mesayok kennis.

In het derde jaar gaan de lessen over de volgende onderwerpen: werken met de nusta’s, pulsereading, turqi despacho, extraction van entiteiten, despacho carino, herhaling kippu camayoq.

Bij ieder leerjaar hoort ook een inwijding uit de Hatun Karpay. Te beginnen met de eerste inwijding; de Munay Karpay, de opening van het hart, het aanbrengen van een zaadje van licht in je hart. De tweede is de Yachai Karpay, bij het energie centrum bij de buik. En de laatste van de drie is de Yankai Karpay, die van het hoofd. Deze inwijdingen duren ieder ongeveer 2,5 uur. Uitleg over de inwijdingen ontvang je tijdens de cursus. De inwijding gaat privé op afspraak. Zonder deze inwijdingen is je opleiding niet compleet.

Bijdrage: € 450,00 per jaar totaal, incl. 1 inwijding in de Hatun Karpay. De lessen kunnen a €50,00 per les betaald worden, de inwijding is €150,00 en kan uiteraard ook apart betaald worden.

Er bestaat ook de mogelijkheid tot privé les. Deze lessen gaan in overleg. Ik stem de lessen dan af op de reeds aanwezig kennis en datgene wat jij graag wil leren. Prijzen zijn dan €125,00 per dag (van 10:00 tot 15:00 uur). Of €60,00 voor 2 uur les.

Na 3 jaar les en het ontvangen van alle drie de inwijdingen mag je jezelf Paqo of Nusta Paqo noemen. Je bent dan echt een Pampamesayok in de lijn van Don Alejandro Apaza Machacca en zijn familie.