Home » Inca Medicina » Despacho

Een Despacho is een manier van je dankbaarheid voor je leven te uiten alsmede om al je wensen aan de kosmos over te dragen en om je oude zorgen en frustraties van je af te laten vloeien. Tijdens een despacho offer je allerlei natuurlijk materialen zoals bloemen, zaden, suiker, snoepjes, gekleurd papier, geld enz. aan moeder aarde. Je blaast je wensen in de bladeren die met het despacho mee gaan, en je blaast hierin ook datgene wat je kwijt wil, waar je vanaf wil.IMG_1859

Een despacho kan gedaan worden met vuur of met water. Beide vormen zijn mooi om te doen. Je kunt een despacho doen om het oude af te sluiten en het nieuwe welkom te heten. Je kunt het ook doen als ondersteuning op je pad of in het proces waar je in zit op dat moment. Het verbind je enorm met je leven, met de aarde en geeft je een diep gevoel van geliefd zijn en liefhebben.

Ik kan samen met jou of met een groep een despacho maken en je helpen om de ceremonie tot leven te brengen. Ik vind het zelf altijd heel belangrijk dat iedereen mee doet met een despacho en zelf ook materialen meeneemt die er in passen.

Na het maken van de despacho wordt deze gezegend en gesloten, daarna verbrandt of aan het water geofferd. Hiermee breng je dan ook al je wensen over aan Moeder Aarde en de Kosmos.

IMG_1866

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *