Home » Inca Medicina

Sinds mei 2014 houdt ik mij ook bezig met het Inca Sjamanisme uit Peru, waarbij Don Alejandro en zijn lessen voor mij een belangrijke rol spelen. Ik ben in dat jaar ook begonnen om me verder te verdiepen in de kennis en wijsheden van deze groep mensen die nog heel dicht bij de natuur leven. Hun mythes, verhalen, en ook hun oude rituelen spreken mij zeer aan vanwege hun puurheid, liefde, vrolijkheid en positieve invloed op mijn leven. Sterk begeleid ben ik hierin door mijn gids, die mij daadwerkelijk aanwees mijn “oude”  lessen te vervangen door de nieuwe die via dit pad naar mij toe zouden komen.

Ik ben deelnemer van de eerste groep mensen die de “Escuola Nuova Inca Medicina” volgen. De school van Don Alejandro, Don Justo en Doña Maria in Nederland. Er zullen nog veel mensen dit pad gaan bewandelen en ik ben heel dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze groep. Intussen hebben wij als groep de opleiding voltooid en zijn we door Don Alejandro gevraagd om zijn werk uit te dragen als waardige (Nusta) Paqo’s.

 

Healing

Een healing helpt je om diepgaand klachten van lichamelijke of geestelijke aard te verzachten of te verwijderen. Vooraf aan een healing krijg je altijd een krachtige reiniging van het lichaam, een zogenaamde Hucha cleaning. Er zijn verschillende healingsmethodes die de Inca’s gebruiken en afhankelijk van de klacht waar je mee komt kies ik de methode uit die daar het beste bij past.

Een healing duurt meestal zo’n anderhalf a twee uur en kost € 50,00. Alle healings worden op afspraak gedaan en zijn persoonlijk.

 

Inwijdingen

Een inwijding in de Hatun Karpay maakt je hart open, je intuïtie sterker en je verbinding met zowel Moeder Aarde als de “Hanuch Pacha” (de bovenwereld) krachtiger. Wil je het pad van de Inca bewandelen en zelf ook Paqo worden? Dan kun je de drie inwijdingen ontvangen naast het volgen van de cursus Inca Medicina.

Een inwijding duurt ongeveer twee en een half uur. Prijs van een inwijding is € 150,00

 

Despacho

Een Despacho kun je om veel redenen doen. Soms wordt een despacho gebruikt als healing, maar even zo vaak als dankbaarheid, of om een sterkere verbinding te krijgen met bijvoorbeeld je voorouders. Een Despacho is een offer aan de spirits of aan Moeder Aarde. Maar kan ook als wensoffer gebruikt worden. Zoek je bijvoorbeeld een nieuwe baan en heb je daar wensen bij, dan is het maken van een Despacho een uitgelezen manier om je wensen kracht bij te zetten en om deze naar de spirits te brengen zodat zij je kunnen helpen met het vinden van de juiste plek.

Je kunt een Despacho ook doen om een overledene te herdenken en deze te eren door voor hem of haar dit mooie bloem offer te maken.

Het maken van een Despacho en het offeren aan het vuur ervan duurt ongeveer anderhalf a twee uur. Prijs is: € 50,00

IMG_1288

 

Comments & Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *