Actie en Re-Actie, channeling met de vier


Woensdag 17-10-2012

Food for thought! Dingen om over na te denken. Jullie kennen ze maar al te goed. De dingen die in jullie leven gebeuren en jullie aan het denken zetten. Soms zijn het ervaringen die jullie als slechts “opmerkzaam” zien, soms echter zijn ze zo heftig dat ze alle somver lijkten te gooien. De impact verschilt, maar voor iedere ervaring geldt dat er een reden voor is dat je ze hebt.

Probeer bij deze ervaringen, die zowel negatief als positief lijkten te zijn, eens te kijken naar wat voor effect het op jou heeft. Wat doet het met jou, hoe reageer jij, zou het ook anders kunnen, wat voor invloed heeft jouw reactie weer op de mensen om je heen? We weten dat jullie niet altijd de tijd en ruimte hebben of nemen om dat voor jezelf na te gaan. Gevolg van het niet willen of kunnen doorgronden ervan, is dat de ervaring op diverse manieren terug zal (blijven) keren, tot jullie dat wel doen.

Iedere beweging kent een tegenbeweging, jullie noemen dat actie en re-actie. Met die wijze van leven, speel je altijd in op hetgeen er rondom je gebeurt. Je bent , als je niet opmerkzaam bent, alleen nog maar in de re-actie en steeds minder in de actie.

Op die wijze leven schept dis-balans, zeker als je vooral in de “tegen-beweging” zit. Dit is namelijk leven en werken vanuit een gevoel van “oneerlijkheid, moeten, niet anders kunnen, enz.” Als je vast stelt dat jou dit veel en vaak gebeurt, is het tijd om daar verandering in te brengen. Ik voel jullie al bijna “schrikken” maar wees gerust, je hoeft heus niet in één dag jouw wereld te veranderen! Neem kleine stappen door zelf “actie” te nemen en zelf een “beweging” in gang te zetten. Al is het maar klein. Om een aantal kleine voorbeelden te noemen: Ga eens vanuit jezelf met iemand afspreken om wat leuks te doen, iets bijzonders wat je niet dagelijks doet. Of ga iets maken, creatief zijn met je handen of muziek, dans of fotografeer, film, schrijf. Volg gewoon eens die drang die je van binnen voelt om “iets” te gaan doen. Doe het gewoon. Groots of klein, het maakt niet uit wat. En we zullen je vertellen waarom:

Als je vanuit een innerlijk gevoel actie neemt om iets te gaan doen of in beweging te zetten, dan zal heel het universum met je samen werken. Simpelweg omdat je op dat moment je innerlijke zelf, je ziel, volgt. Het zal je opvallen hoe alles samen zal werken en bijna als vanzelf zal lijken te gaan.

Dus volg die innerlijke wil, die drijfveer, ook al zie je soms niet het verband met de andere dingen die je doet, volg je gevoel en kom in actie!

Vanuit het bewegen in actie, kom je meer en meer in balans met re-actie, en volgt een basis waarin actie en reactie meer en meer op een positief samengaan zullen gaan lijken, waardoor je steeds meer zelfvertrouwen ontwikkeld en je in een comfortabeler sfeer komt; de sfeer van zelf ondernemen en geholpen worden, gevoed worden door de positieve re-actie van het gehele universum.

Food for thought met een reminder! Breng al je positieve hartkracht in het volgen van je (positieve) innerlijke drang naar actie!

Leef met plezier, en onderneem vanuit je hart en ziel.

De vier.