Workshop Oceandrum maken geslaagd!


Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de oceandrum workshop zou plaatsvinden. De dames kwamen keurig op tijd en al snel waren ze met de zaden in hun drumschalen aan het rollen, op zoek naar HUN geluid van de zee! Het duurde even voordat iedereen zijn eigen geluid had gevonden. Best lastig met zijn drieën tegelijk, dat vergt wel even wat concentratie. Toch ging het prima en had uiteindelijk iedereen een zalig zeegeluid in zijn oceandrum gecreëerd. Na het zoeken van het eigen geluid gingen we het zware werk doen, namelijk het vastnieten van het doek over de schaal. Het zaad mocht er niet uitrollen tenslotte.

Na het vastnieten en het lintplakken begon het tweede leuke deel, het beschilderen van het doek! Deze keer met de hand, geen kwast nodig, schilderen met de hand is intuïtief en heel direct. Je kunt geen precieze vormen aanbrengen maar des te meer je eigen gevoel voor kleur de vrije hand geven. De resultaten waren geweldig, een explosie van kleuren met veel expressie aangebracht op het doek. We hebben ervan genoten allemaal!